skip to Main Content

Speeltoestellen ontwerpen voor uw school

Een buitenspeelplaats voor kinderen op school

Kinderen op de basisschool hebben standaard een half uur pauze verdeeld over de hele dag. Zij vinden het vaak geweldig om hun energie kwijt te kunnen door rond te rennen of bepaalde objecten zoals een voetbal of andere speelvoorwerpen te gebruiken. Maar ook speeltoestellen worden vandaag de dag nog veelvuldig gebruikt. Zo kunnen kinderen hier bijvoorbeeld in klimmen, doorheen lopen, of vanaf glijden. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en vaak zijn deze ook op maat te laten maken. Neem hiervoor contact op met een gespecialiseerde leverancier van speeltoestellen in uw buurt. Zij ontwerpen speeltoestellen op maat en kunnen u hierbij zeker verder helpen.

De voordelen van een buitenspeelplaats aanleggen bij uw school

Een buitenspeelplaats is voor ieder kind toegankelijk. Ook wanneer de school is afgelopen kunnen kinderen besluiten om – al dan niet met meerdere vriendjes of vriendinnetjes – gebruik te maken van de buitenspeelplaats. Zeker wanneer de speeltoestellen buiten het schoolplein vallen kunnen ook kinderen van een andere school hiervan gebruik maken: het valt immers in de openbare ruimte. Een buitenspeelplaats aanleggen is een goede stap in de richting van meer saamhorigheid in de buurt van uw school.

Laat een goed speeltoestel ontwerpen

Het is zaak om in te spelen op de behoefte van de kinderen. Wanneer deze een bepaald type prefereren boven het andere (bijvoorbeeld een schommel of een carrousel boven een zandbak en een klimconstructie) is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Wellicht is het een leuke keuze als de kinderen zelf hun eigen buitenspeelplaats ontwerpen. Of mocht u kiezen voor speeltoestellen op het schoolplein: dat de kinderen het schoolplein inrichten op een manier zoals zij dat graag willen.

Goed onderhouden van speeltoestellen is belangrijk

Omdat er veelvuldig gebruik gemaakt gaat worden van de speeltoestellen in de openbare ruimte is een ding heel belangrijk: de buitenspeelplaats onderhouden. Dit is vaak eenvoudig te doen door te zorgen voor plaatsen van prullenbakken, zodat rommel wordt tegengegaan. De leverancier van de speeltoestellen zorgt daarbij voor een goede kwaliteit. Hierdoor kan de speeltuin vele jaren meegaan.

Speeltoestellen op maat

Kies voor een partij bij u in de buurt die speeltoestellen voor op uw schoolplein op maat maakt. Laat een goede speeltuin ontwerpen die aansluit bij de wensen van de kinderen. En let erop dat deze voor kinderen van verschillende lengtes te gebruiken is. Ook zijn er verschillende soorten materialen te gebruiken voor de speeltoestellen: hout is echter wel het meest toegankelijke materiaal voor speeltoestellen voor zowel in de openbare ruimte als op het schoolplein.

Laat uw buitenspeelplaats realiseren door een specialist

Bent u geïnteresseerd in het realiseren van een speeltuin of buitenspeelplaats met een of meerdere speeltoestellen? Neem dan snel contact op met een leverancier of producent bij u in de buurt. Zij geven u graag advies en helpen u verder met uw vragen. Wij wensen u veel plezier bij het aanleggen van speeltoestellen in de openbare ruimte of op uw schoolplein.

Back To Top