skip to Main Content

Werkt collageen in beautyproducten voor je huid? Ontdek de waarheid!

Collageen in beautyproducten

Je hebt zojuist een nieuwe dagcrème gekocht, waarop in grote letters ‘collageen’ staat aangeduid. Het wondermiddel tegen huidveroudering, denk je wellicht. Deze stof heeft inderdaad een positieve werking bij het tegengaan van huidveroudering, maar helpen crèmes met collageen ook daadwerkelijk tegen rimpels? In dit blog vertellen wij je meer over collageen in beautyproducten en ontdek je de waarheid over anti-rimpelcrèmes.

Collageen in gezichtscrèmes en gezichtsmaskers

Vele gezichtscrèmes bevatten collageen, waarover gesproken wordt als het ideale wondermiddel tegen rimpels. Echter is er geen bewijs dat deze crèmes daadwerkelijk verjongend werken. Volgens deskundigen kan het aanwezige collageen in je gezichtscrème niet de huid binnendringen om met het aldaar aanwezige collageen te binden. Dit komt doordat collageen een lichaamseigen stof is en het collageen in de crèmes hiervan verschilt. Er zijn wel degelijk crèmes die ervoor kunnen zorgen dat je huid er gezonder, stralender en steviger uitziet, omdat deze een hydraterende laag achterlaten op je huid. Echter verdwijnt dit laagje al snel wanneer je stopt met smeren en trekt dit niet in je huid.

Het gebruik van collageen stimulerende crèmes

Zojuist heb je meer kunnen lezen over het geringe effect van crèmes die collageen bevatten.
Wist je dat het echter wel zin heeft crèmes te gebruiken die de aanmaak van collageen stimuleren? Vitamine A is bewezen effectief tegen de afbraak van collageen en stimuleert de aanmaak van collageen in je lichaam. Vitamine A crèmes zijn dan ook de echte anti-rimpelcrèmes. Hierbij dien je wel rekening te houden met het feit dat de echt werkende vitamine A crèmes enkel via de huisarts verkrijgbaar zijn.

Voedingssupplementen en collageen poeder

Je kunt er ook voor kiezen om voedingssupplementen te slikken. Voedingssupplementen hebben wel degelijk een effect op jouw collageenaanmaak en huidconditie. Heb je ook wel eens gedacht aan collageen poeder? Bij Niche4Health bieden wij een bewezen effectief collageen poeder dat jouw collageenproductie ten volle stimuleert. Gemakkelijk inneembaar met een kop koffie of een andere drank.

Conclusie

Ben je van plan een anti-rimpelcrème aan te schaffen? Laat dan de producten waarop ‘collageen’ staat vermeld links liggen en ga voor een vitamine A crème. Geen zin om te smeren? Probeer voedingssupplementen uit of ontdek de effectieve werking van het collageen poeder van Niche4Health. Maak een gedegen keuze en ga voor een stralende huid!

Back To Top