skip to Main Content

Stress bij een verhuizing voorkomen? Ontdek onze tips!

Verhuisstress

Verhuizen en stress is een algemeen bekende combinatie. De verhuizing neemt je gedachten geheel in beslag. Ook de plotselinge verandering van omgeving kan emoties met zich meebrengen. Een ontruimingsbedrijf inzetten om je te helpen bij je verhuizing, kan al veel verlichting brengen. Wil je weten wat je nog meer kunt doen tegen stress bij een verhuizing? Lees dan snel dit blog!

Start op tijd

Een verhuizing in het vooruitzicht? Start dan op tijd met plannen! Al duurt het nog een jaar voordat je wenst te verhuizen, je kunt al veel doen. Wat dacht je van sparen voor de verhuizing? Of het kopen van verhuisdozen- en materialen? Er wordt steeds vaker gekozen een verhuisbedrijf of ontruimingsbedrijf in te schakelen. Vaak gebeurt dit echter vrij laat. Ook een bedrijf dien je op tijd in te schakelen in verband met de voorbereiding.

Ontruimen

Mensen hebben vaak meer spullen dan ze zelf denken. Daarom is het raadzaam op tijd te beginnen met ontruimen. Geef de spullen die je niet meer gebruikt een betere bestemming, of laat een ontruimingsbedrijf dit doen. Door op tijd af te wegen wat je wel of niet mee wilt nemen tijdens de verhuizing, bespaar je straks tijd.

Nieuwe locatie bekijken

Neem eens een kijkje op de nieuwe locatie van je woning. Misschien zijn er handige winkels in de buurt waar je terecht kunt voor klusmaterialen of kringloopwinkels om spullen naartoe te brengen. Denk ook alvast na over de inrichting van je nieuwe woning en maak voor jezelf een handige plattegrond.

Overzicht maken

Maak voor jezelf een handig overzicht en bekijk eens wat je allemaal nodig hebt voor je verhuizing. Verzamel ook je belangrijke documenten. Denk aan energiecontracten en andere contracten. Zet ook eventuele abonnementen stop of zet deze over. Bewaar deze documenten vervolgens in een speciale doos en label deze.

Ontspan!

Misschien ben je bang dat je straks door de bomen het bos niet meer ziet, twijfel je soms aan je nieuwe woning of zijn er andere zaken waar je gestresst door raakt. Gun jezelf gedurende de voorbereidingen en de verhuizing zelf ook de tijd om te ontspannen. Lees een goed boek, ga een gezellig dagje uit of kies voor andere manieren van ontspanning. Wij wensen je veel succes met je verhuizing!

Back To Top